PANON TRADE d.o.o. - opremanje zdravstvenih i socijalnih ustanova

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

PANON TRADE d.o.o.

Blažuj 81,
71215 Ilidža,
Sarajevo, BIH

Telefon:
(033) 629 626

Telefaks:
(033) 629 625

dzenita.panontrade@gmail.com
panontrade.sarajevo@gmail.com
vanja.panontrade@gmail.com

 

Sertifikat ISO 9001:2008Sertifikat ISO 9001:2008

Kreveti za intenzivnu njegu

MULTICARE

Multicare - PANON TRADE d.o.o.

Multicare - krevet intenzivne njege Multicare napredni terapeutski sustav pojednostavljuje intervencije u kritičnim situacijama njege (skrbi), te poboljšava zdravstvenu njegu (skrb) kroz liječenje i rehabilitaciju, dok pruža udobne radne uvjete osoblju za njegu bolesnika.

AUTOMATSKA BOČNA TERAPIJA (ALT)

Izostanak pokreta dovodi bolesnika u odjelima za kritičnu i intenzivnu njegu u opasnost od brojnih zdravstvenih komplikacija. Smanjenje rezidualnog pulmonalnog kapaciteta, atelektaza i upala pluća ozbiljne su zdravstvene komplikacije koje utječu na respiratorni trakt bolesnika koji su dugoročno nepokretni. Mijenjanje položaja bolesnika ovdje igra važnu preventivnu ulogu.

KREVET U POKRETU

Automatska bočna terapija (ALT) je funkcija koja održava krevet i bolesnike u njemu u stalnom ciklusu programiranih bočnih nagiba. Ovo djelomično nadomješta prirodne pokrete ljudskog tijela i djeluje preventivno protiv ozbiljnih respiratornih komplikacija.

RADIOLOŠKA DIJAGNOSTIKA U KREVETU

Rizik od unutarnjeg krvarenja povezan s ozbiljnim ozljedama kostura i mekih organa ili stanja nakon velike operacije može značiti strogu kontra-indikaciju za bilo kakvo pokretanje bolesnika. Rendgensko ispitivanje grudnog koša bez pripremljenog tehničkog rješenja postaje težak zadatak za ostvarivanje u ovim uvjetima.

VAGANJE BOLESNIKA

Poznavanje težine bolesnika u kritičnom stanju može uvelike pojednostaviti puno važnih odluka. U akutnoj fazi, to može uključivati, na primjer, pravilno doziranje lijekova. Dugoročno, povijesni pregled težine bolesnika može pomoći osoblju predočiti trenutno stanje ishrane i pružiti podatke o ravnoteži tekućine.

MULTIBOARD

Multicare - PANON TRADE d.o.o.

Većina aktivnosti s kritičnom njegom koncentrirana je oko glave i grudnog koša
bolesnika. Vitalne funkcije bolesnika se osiguravaju u tom području i većina
medicinskih uređaja se kontrolira na tom kraju kreveta. Korisnost smještaja
MultiBoard elementa za kontrolu leži u činjenici da osigurava jednostavan pristup
bolesniku, važnim medicinskim uređajima i glavnoj kontroli kreveta na jednom
mjestu.

POLOŽAJ ZA ORTOPNEJU

Položaj stolca za ortopneju (ortophneic chair) kreiran pomoću platforme Ergoframe madraca namijenjen je uglavnom za bolesnike s dispnejom uzrokovanom mirovanjem i olakšava disanje. Kombinira visoki Fovvler položaj, smanjenje pritiska u području abdomena za lakše duboko disanje i potporu za stopala, dozvoljavajući uporabu dodatnih mišića za disanje.

MANJE NAPORA

Zvanje medicinske sestre je jedno od zanimanja s najvećim rizikom od boli u leđima. To je obično uzrokovano naporom tijekom mijenjanja položaja bolesnika veće tjelesne težine dok se pruža njega. Bočni nagib kreveta može značajno pomoći u ovim situacijama. Posao postaje puno lakši s automatskom funkcijom kreveta, što također smanjuje potencijalni rizik od ljudske pogreške.

MOBILIZACIJA BOLESNIKA

Bočni nagib kreveta se može kombinirati s drugim funkcionalnim elementima za aktivnu mobilizaciju bolesnika, čime se smanjuje fizički napor povezan s postupkom i povećava sigurnost. Ergonomska Mobi-Lift ručka s gumbom za podešavanje visine kreveta i ručke integrirane sa strane pomažu u aktivnom sudjelovanju bolesnika u postupku ustajanja.

VISOKA SIGURNOST

Dizajn bočnih ograda zadovoljava najmodernije zahtjeve sigurnosti. Bočne ograde su među najvišima na tržištu, veće fizičke izdržljivosti i duljeg vijeka trajanja. Nove blokade na dva mjesta su standardne, a bočne ograde zadovoljavaju i zahtjeve o minimalnom razmaku.

KOMPLEKSNA PREVENCIJA DEKUBITUSA

ERGOFRAME

Oblik Ergoframe površine djeluje preventivno protiv dekubitusa smanjenjem posmičnih sila i trenja koji djeluju na bolesnika tijekom promjene položaja kreveta. Također smanjuje pritisak koji djeluje na područje zdjelice i križa.

ODRŽAVANJE

Za jednostavno čišćenje i dekontaminaciju, krevet ima minimalni broj malih dijelova, plastični dijelovi su glatki bez utora, zabrtvljena konstrukcija stupova sprječava curenje kontaminiranih tekućina u motore.

LINIS

Krevet također može komunicirati s drugim elektroničkim sustavima. Prenosi kliničke i tehničke podatke Linis-u (Linet informacijskom sustavu) za sljedeću procjenu. Moguće je pratiti više terapijskih funkcija ili održavati telemetrijsku dijagnozu kreveta. Većinu servisnih popravaka tehničari mogu obaviti na licu mjesta bez potrebe da se krevet odvozi iz bolnice.

MULTICARE LE

Multicare LE krevet za intenzivnu njegu

Krevet Multicare LE je jednostavnija i ekonomičnija varijanta nove generacije kreveta Multicare za intenzivnu njegu.

Ono što ga razlikuje od osnovnog modela Multicare kreveta je drugačija centralna komandna ploča koja je kod kreveta Multicare LCD touchscreen sistem, a kod kreveta Multicare LE to je digitalna komandna ploča bez mogućnosti prikaza dijagrama.

Multicare LE krevet za intenzivnu njegu

Kod kreveta Multicare LE sistem vaganja spada u osnovnu opremu kreveta, dok je kod kreveta Multicare to dodatna oprema.

Krevet Multicare LE nema mogućnost nadogradnje kreveta sa sistemom automatske lateralne terapije ALT, dok kod kreveta Multicare to spada u dodatnu opremu.

Krevet Multicare LE nudi optimalno rješenje za probleme tijekom hospitalizacije na odjelima za intenzivnu njegu. Sigurnost pacijenta, podrška vitalnih funkcija, prevencija dekubitusa, plućnih komplikacija i optimalni uvjeti rada za medicinsko osoblje su zahtjevi na koje krevet Multicare LE odgovara svojim naprednim atributima.

ELEGANZA 3XC

Eleganza XC - PANON TRADE d.o.o.

Eleganza XC je krevet sa podešavanjem uz pomoć elektromotora, posebno namjenjen na bolničke odjele koji su specijalizirani za dijagnostiku pacijenta uz korištenje C – luka, ali zahvaljujući visokoj raznolikosti, krevet je pogodan za univerzalnu upotrebu na standardnim bolničkim odjelima ili odjelima intenzivne njege.

ELEGANZA 2 – pametni krevet

Krevet ELEGANZA 2

Krevet Eleganza 2 pomiče granice sigurnosnih standarda, kvalitetu izrade i dizajn. To je prvi krevet te vrste, i definira istinski moderan krevet. Sadrži sve sofisticirane funkcije, uključujući i "pametna" svojstva te je dostupan za široki spektar zdravstvene zaštite. Krevet Eleganza 2 je praktičan i lijep krevet.

Razvoj „pametnog“ kreveta ELEGANZA 2 temeljio se na nizu elemenata koji bolesniku i medicinskom osoblju osiguravaju:

Krevet ELEGANZA 2

Zahvaljujući svojim karakteristikama zadovoljava potrebe svakog bolničkog odjela.

Sa odgovarajućom dodatnom opremom zadovoljava najviše zahtjeve njege uključivo jedinice intenzivne skrbi.

Eleganza 2 čini zahtjevnu svakodnevnu njegu lakšom, a zahvaljujući modernom dizajnu prebacuje percepciju skrbi na mnogo višu razinu.

Više od 30% bolesnika padne kada pokuša ustati iz kreveta. Detaljna studija ergonomije utjecala je na ručku na ogradi i integrirani mobilift, zahvaljujući kojima je pacijent dobio osiguranje kod ustajanja, brže mu se vraća neovisnost, i zahtjevan posao je puno lakši za medicinsko osoblje. Tako da genijalno i funkcionalno rješenje kao podrška kod mobilizacije na krevetu Eleganza 2 značajno smanjuje rizik od padova.

Krevet ELEGANZA 2

Iako bi krevet trebao biti sigurno mjesto za pacijenta, padovi s kreveta i ozljede predstavljaju velik problem za zdravstvene ustanove. Beskompromisna sigurnost ima središnje mjesto u koncepciji Eleganza 2 kreveta. Bočne ograde koje jamče visoku razinu zaštite od padova, kao i mnoge druge sigurnosne značajke, čine Eleganza 2 krevetom koji je na najvišoj mogućoj razini sigurnosti.

Na prvi pogled Vaša pažnja će se usmjeriti na atraktivno dizajnirani kutni mjerač sa tekućinom koja svijetli u mraku, koji nadopunjava organske , ali vrlo ergonomski oblikovane stranice . Sve to na bezvremenskom podnožju sa sistemom kolumni čini Eleganzu 2 krevetom koji ističe kvalitetu skrbi koju pruža jedna bolnička ustanova.

Inteligentni krevet Eleganza 2 može pružiti informacije o sigurnosti pacijenta, stanju kreveta i trenutnim zahtjevima kod održavanja.

Sve to bez kompliciranog treninga – svatko može upravljati krevetom.

Transportne osobine kreveta su izvrsne i čine posao lakšim za svo osoblje u bolnici. Zahvaljujući petom kotaču krevet je jednostavan za upravljanje, kao i mnoge posebne funkcije koje smanjuju zahtjeve koji se postavljaju prema medicinskom osoblju, te čine tretman i transport lakšim.

Udobnost poboljšava mentalno stanje pacijenta i ubrzava njegov oporavak. Ležna ploha kreveta Eleganza 2 je prilagođena konkretnim bolničkim uvjetima, tako da može ponuditi najveću udobnost.

Eleganza 2 nudi čitav niz pametnih, praktičnih detalja i dodataka kako bi krevet bio jednostavan za korištenje od strane medicinskog osoblja. Primjereno opremljena Eleganza 2 krevet je istinska pomoć tijekom svakodnevnog zahtjevnog posla i aktivnosti.

Set kontrola dopušta medicinskim sestrama da rukuju krevetom učinkovito i ergonomski. Pacijent može kontrolirati neke funkcije koje pridonose njihovoj neovisnosti i dobrom psihičkom stanju.

Zahtjevi kupaca su uzeti u obzir prilikom izgradnje kreveta s obzirom na minimalnu širinu kreveta, stoga je širina krevet je sada manja od 100 cm . Krevet će stati u lift kao i u manje prostore u starijim bolnicama. Međutim, ležna ploha od 90 cm na još uvijek pruža maksimalnu udobnost pacijenta.

TEHNIČKI PARAMETRI:

ELEKTRIČNI PARAMETRI:

 

Linet - Sve vrste bolničkih kreveta i namještaja Beka Hospitec - oprema za fizioterapiju, hidroterapiju i rehabilitaciju Midmark Fjordblink - bazeni za porode u vodi Gardhen Bilance - kreveti i stolice za vađenje krvi i dijalizu Funeralia - oprema za patologiju Silentia - paravani Medicanvas - negatoskopi CFS - razna kolica od INOX-a, INOX pultovi, kirurška korita RQL - ginekološki, urološki, proktološki i internistički pregledni stoloviAt-os disinfection technology KlaroTemp-riteRopimexSegufix - sustavi za humano vezanje pacijenataMetzmodul
© 2008. PANON TRADE d.o.o.